Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.11.26. Lassan lábra állunk!

2012.11.25

2012.11.26. Lassan lábra állunk!

 

Azt kell hogy mondjam, az elmúlt hónapban a mostani hétvége volt a legmozgalmasabb így modellezés terén. Többször futottunk vakvágányra, de a végeredmény mindig kielégítő volt.

A lábak felerősítésével kezdeném. Először a bútorlap aljára fúrtam fel a konzolokat', de ez nem volt jó ötlet. A súly így a bútorlapon és azt a kereten tartó csavarokon volt. A keret szinte csak lógott a levegőben, a merevítő és tartó szerepét szinte teljesen elvesztette. Szóval fogtam és visszaszedtem a konzolokat.

dscf9710-masolata.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Második és végleges megoldásként a keret sarkain lett helyük. A távtartó száraknak, hogy ne lógjanak le, egy-egy fadarabot erősítettem a keretre, ahova azokat majd fel tudtam fúrni.

dscf9708.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

dscf9712-masolata.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

dscf9714-masolata.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek után jött a két elem rögzítéseként szolgálló, 14 mm-es menetes szár helyének a kifúrása. Két helyen gondoltuk rögzíteni. A furatok helyét miliméter pontosan kimértük, majd jelöltük azt. Persze az, hogy nincs 14.5-es fúrószárunk, a jelöléskor derült ki, addig ez a tény eszünkbe sem jutott. Fél órás keresgélés, kérdezősködés után sikerült szereznünk, bár csak egy 15-ös marófejet. De a célnak ez is megfelelt. Kifúrtuk, majd a helyükre raktuk a szárakat.

dscf9716-masolata.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

dscf9717-masolata.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

A hétvégére, a parafa megvételén kívül, ennyire jutott idő. Két hét múlva kerül sor az elemek szintezése és összeerősítése, majd - ha nem jön közbe semmi - a vágányfektetés elkezdésére.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 Archívum

Naptár
<< Május / 2021 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 42555
Hónap: 341
Nap: 13